Airconditioning

De zomers worden ook in Nederland elk jaar warmer en warmer. Daarom kiezen steeds meer mensen voor airconditioning. Alleen in de slaapkamer op de bovenverdieping, de hele woning of uw kantoor. Met het installeren van een airco wordt het leefklimaat in uw woning of kantoor een stuk aangenamer.

U kunt airconditioning niet alleen gebruiken om voor een koele ruimte te zorgen. Een airco biedt ook uitkomst wanneer u de luchtvochtigheid wilt aanpassen of de lucht wilt zuiveren.

Naast aangename koeling in de zomer kan een single split of multi split airco heel efficiënt verwarmen in de winter. Dit komt omdat deze airco’s zijn ontwikkeld op basis van de warmtepomp. Met efficiënt elektrisch verwarmen of bij-verwarmen van uw ruimte bespaart u veel gas of stadsverwarming. Het snel verwarmen is goedkoper en duurzamer met een dergelijk aircosysteem dan op gas. Gas is immers verantwoordelijk voor het grootste deel van uw energierekening. Als u de benodigde elektriciteit ook nog zelf opwekt door middel van zonnepanelen is dit de duurzaamste en goedkoopste manier van het verwarmen van uw woning.

Laat u daarom deskundig adviseren over de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden.

Bij Samsung houden we van innoveren; het kan altijd slimmer, handiger en beter. Dat geldt natuurlijk ook voor onze airco’s, warmtepompen en ventilatie. Wist je bijvoorbeeld dat je jouw klimaatsysteem eenvoudig kunt aansluiten op de Samsung SmartThings app.

Koel en verwarmen in één stijlvol systeem. LG heeft airconditioning systemen die u een alleen de beste luchtkwaliteit biedt. Daarnaast werken wij continu aan de meest innovatieve klimaatbeheersingsoplossingen. Deze garanderen u comfort, energiezuinigheid en de beste betrouwbaarheid. Onze invertertechnologie bijvoorbeeld verwarmt en verkoelt op een energiebesparende manier.

Piek Energie is ook totaal installateur op gebied van koel en warmte techniek. Wij zijn dan ook door de overheid “stek” en “F-Gassen” gecertificeerd. Net zoals onze andere energie bespaar technieken hebben we met onze keuze voor de juiste airco leverancier gekozen voor partijen die zowel hun product en service als leidraad heeft.

Wilt u als consument een eerlijk en betrouwbaar advies, kwalitatieve en energiezuinige producten geïnstalleerd door eigen monteurs met jarenlange ervaring in de klimaattechniek waarbij je een product hebt met uitstekende garantievoorwaarden? Vraag dan een adviesgesprek aan met 1 van onze adviseurs.

Koelen en verwarmen met één systeem?

 

Je hebt je zolderkamer ingericht als comfortabele thuiskantoor. In de zomer kan het erg warm worden in de ruimte, dus kies je voor de installatie van een airconditioner. De koele temperatuur in de kamer zorgt ervoor dat jij productief kan werken en geen last hebt van de warmte. In de winter wil je natuurlijk ook genieten van een comfortabel klimaat in je werkkamer, maar de temperatuur in huis wordt aangestuurd voor de centrale verwarming met de thermostaat in de woonkamer. Gelukkig kan de airco ook verwarmen, zodat je tijdens werktijden alleen jouw kamer hoeft te verwarmen, zonder de niet gebruikte ruimtes in huis van centrale verwarming te hoeven voorzien. Dit scheelt een hoop onnodig energieverbruik!

 

Snel op temperatuur.

 

Een airconditioning blaast dus direct koude of warme lucht uit, waardoor een ruimte snel is gekoeld of verwarmd. Dit kan een groot voordeel zijn in ruimten die minder vaak en kortstondig worden gebruikt zoals bijvoorbeeld een slaap- of studeerkamer. Maar ook in de woonkamer is een luchtverwarming door middel van airco in het voor- en naseizoen een uitkomst. Als de ruimte in de avond afkoelt, dan is deze in een mum van tijd weer op temperatuur. De cv-ketel hoeft pas weer aan als het buiten echt koud wordt. Hierdoor verbruik je aanzienlijk minder energie.

 

Optimale luchtvochtigheid in huis.

Naast de juiste temperatuur in huis is ook een juiste luchtvochtigheid een belangrijke bijdrage aan het binnen comfort. De meest ideale relatieve luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60%. Een laag percentage relatieve luchtvochtigheid zorgt voor een droge lucht in huis, wat niet alleen lichamelijke ongemakken kan veroorzaken, maar kan ook voor schade aan bijvoorbeeld houten meubels kan zorgen. Een hoge luchtvochtigheid geeft een klam gevoel in huis en een warme en vochtige omgeving. Ook verhoogt een vochtige omgeving het risico op schimmelvorming.

 

Met airconditioning maak je de temperaturen en de relatieve luchtvochtigheid in huis beheersbaar. De constante luchttemperatuur, afkomstig uit een airconditioning, maakt het verblijf in een ruimte aangenaam. Veel mensen weten niet dat de vochtigheid in de lucht minstens zo bepalend is. Ons lichaam voert warmte af door te zweten. Vochtdeeltjes worden opgenomen door de lucht in de ruimte waar je je bevindt. Zonder airconditioning raakt de omringende lucht snel verzadigd en ervaart het lichaam problemen met de afgifte van warmte. Airconditioning voorkomt het benauwde gevoel. Met airconditioning zorgt je dus niet alleen voor verkoeling tijdens warme dagen, maar haal je ook het vocht uit de lucht, waardoor er een aangenaam binnenklimaat ontstaat.

Schone lucht.

Alle airconditioners van Samsung zijn voorzien van een geavanceerde filter, om zelfs de kleinste stofdeeltjes, allergenen en overige luchtvervuilers te elimineren. Door gebruik te maken van een filter met een zeer grote dichtheid worden zelfs de kleinste stofdeeltjes uit de ingaande lucht gefilterd. Bovendien is het filter in de airco uitgerust met een antibacteriële laag, waardoor bacteriën geen kans meer hebben. Alle lucht die de unit verplaatst, passeert dit filter. Je lucht is tot wel 90% schoner!

 

Soorten airconditioning

Zoveel mensen, zoveel wensen. U kunt verschillende soorten airconditioning kopen en laten installeren. De verschillende soorten airconditioning zitten ook elk in een andere prijsklasse. Het is daarom van groot belang om u goed in te lezen. En u te laten adviseren over welke soort airconditioning precies bij uw behoeften past.
De voornaamste soorten airconditioning zijn:

Single split-unit airco

Een single split-unit airco bestaat uit een buiten- en een binnen-unit. Deze soort airconditioning is geschikt om één ruimte te koelen of te verwarmen. Wilt u het klimaat van meerdere ruimtes regelen? Dan zult u voor elke ruimte een binnen- en een buiten unit moeten installeren. Over het algemeen koelt een single-split unit airco veel beter dan een mobiele unit. Daarnaast maakt het minder geluid en is het bovendien ook goedkoper qua verbruik.

Multi split-unit airco's

Met een multi split-unit airco kunt u meerdere ruimtes koelen (of verwarmen). Op één buiten-unit kunnen meerdere binnen-units aangesloten worden. Dit bespaart aanzienlijk in kosten. Het zorgt bovendien voor een fraaier aanzien zonder allerlei losse buitenunits aan de gevel. Het vergt wel wat extra van interne ventilatiekanalen. U dient vaak al bij de bouw rekening te houden met een multi split-unit airco.

Airconditioning installeren

Piek Energie is specialist in het installeren van airconditioning. Of het nu om een kleine unit voor een woning gaat of om een complexe kantoorinstallatie. Wij richten ons altijd op een vakkundige installatie.

Installatie doen wij nauwkeurig dankzij onze ervaren koelmonteur. Bovendien laten wij alles schoon achter. Zo
kunt u direct genieten van uw nieuwe airconditioning.

Wij hebben jarenlange ervaring met de installatie van verschillende soorten airconditioning. Op deze manier komen we niet voor verrassingen te staan. Komt er toch een verrassing om de hoek kijken? Dan weten wij dit altijd snel en effectief op te lossen.