Enphase IQ-serie micro omvormers

Enphase produceert micro omvormers van de hoogste kwaliteit en geeft daarom ook standaard 25 jaar garantie op haar producten. De micro omvormers zijn gebouwd om de meest uiteenlopende weersomstandigheden te kunnen weerstaan – van sneeuwstormen tot zomerhittes. Dankzij de burst-technology zorgen de micro omvormers ervoor dat de zonnepanelen tijdens schemering en andere omstandigheden goed blijven presteren. De verwachtte levensduur van de omvormers ligt rond de 25 – 35 jaar.

Enphase micro omvormers voldoen aan de gestelde veiligheidseisen van de overheid en worden onderworpen aan de strengste kwaliteitscontroles. Het systeem is gemakkelijk uit te breiden en is voorbereid op de plaatsing van een accusysteem. Met een accusysteem kunt u de opgewekte zonne-energie opslaan, waardoor u ’s avonds en op zeer bewolkte dagen toch gebruik kunt maken van zonne-energie.

 

 

De voordelen van Enphase

Brandveiligheid
Een groot voordeel ten opzichte van string omvormers is de brandveiligheid voor de monteurs én voor u. De gelijkstroom die wordt geproduceerd door uw panelen wordt meteen bij het paneel omgezet in wisselstroom. Op deze manier loopt er geen hoog voltage op uw dak.

Monitoring per paneel
Bij een string omvormer kunt u alleen de opbrengst van het gehele systeem bekijken middels de kWh-meter op de omvormer. Bij Enphase is er een micro omvormer per paneel die individueel uit te lezen is.

Schaduw
Als er bij een zonnepanelensysteem met string omvormer één paneel last heeft van schaduwval, heeft dit een negatief effect op de gehele string van zonnepanelen. Bij een conventionele string omvormer zijn alle zonnepanelen aangesloten op een enkele omvormer.

Micro omvormers

Meer opbrengst
De Enphase micro omvormers zorgen ervoor dat u het maximaal haalbare rendement uit uw zonnesysteem haalt.

Langere levens duur
Enphase micro omvormers hebben een levensduur van 25 – 35 jaar mede dankzij lage voltages en geen bewegende delen in de omvormer. Traditionele string omvormers hebben doorgaans een levensduur van 8 tot 12 jaar. Na deze periode zal de omvormer vervangen moeten worden.

Geen effect van een deffect
Als een zonnepaneel helemaal uitvalt, dan werkt zelfs het hele systeem niet meer. Micro omvormers worden op elk paneel aangesloten, in het geval dat dan een zonnepaneel minder presteert zullen de overige panelen naar behoren functioneren.

Makkelijk uit te breiden
Omdat u bij Enphase geen centrale omvormer heeft, kunt u wanneer u wilt dit systeem uitbreiden met extra zonnepanelen.

Enphase Enlighten mobiele app