Laadpalen

De manier waarop we ons verplaatsen maakt een revolutie door. De verkoop van elektrische auto’s schiet omhoog. Autofabrikanten zetten massaal in op het ontwikkelen van duurzame voertuigen. Nu mensen en overheden steeds nadrukkelijker aandringen op snelle actie tegen klimaatverandering, ondergaan auto’s en vrachtwagens hun grootste metamorfose sinds ze ruim een eeuw geleden voor het eerst op de weg verschenen.

 

Bedrijven, maar ook de consument, zien steeds meer de voordelen hiervan in.

  • Minder Co2 uitstoot
  • Bespaar op brandstofkosten. Fossiele brandstof is kostbaar!
  • Met een elektrische auto ben je minder geld kwijt aan regulier onderhoud.
  • Geen wegenbelasting
  • Geen aanschafbelasting
  • Lagere bijtelling
  • Betere imago
  • Klaar voor de toekomstige wetgeving
  • Geen last van milieuzones en venstertijden

Bij een elektrische auto hoort natuurlijk ook een laadpaal. Zoek daarom een betrouwbare partner voor al uw laadoplossingen. Piek Energie levert en plaatst diverse soorten laadpalen. Een laadpaal is geen doe-het-zelf systeem. Er komt veel meer bij kijken om een juiste laadpaal te adviseren. Wij doen dit ook graag in een vrijblijvend gesprek bij u thuis.

 

Met transformatorstations, energieopslagsystemen, laadpalen voor elektrische auto’s en een diversiteit aan andere producten en diensten, is Alfen het middelpunt en de verbindende factor in het elektriciteitsnet. Met haar brede scala aan in-house ontwikkelde producten en ruime ervaring als systeemintegrator werkt Alfen aan het elektriciteitsnet van de toekomst: betrouwbaar, duurzaam en innovatief.

Binnenkort beschikbaar! 

5 Belangrijke zaken bij de aanschaf van een laadpaal

1 Veiligheid en intelligentie:

Het belangrijkste, veilig laden! Gaan we ons huidhouden eerst doen en dan de auto laden? Hoe gaan we dat plannen? Ga je dit tegelijkertijd doen heb je de kans dat je stroom uitvalt. Het is niet de bedoeling dat je daar continu aan moet denken.

De juiste laadpaal zorgt voor een dynamische regeling zodat jij daar zelf niet over na hoeft denken en dit proces in de gaten hoeft te houden. Op basis van je totale verbruik bepaald de laadpaal of het laden gepauzeerd wordt en je huidhouden de voorrang krijgt. Hierdoor creëer je dus en veiligheid, geruststelling en een slim apparaat die dit voor jou regelt. Voorkom dat je gaat laden vanuit een stopcontact welke misschien op een groep zit waar meerdere apparaten worden gebruikt.

2 Load balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.

Een andere optie is om een laadpaal te kiezen die is uitgerust met Dynamic Load Balancing (vooral als u met een 1-fase laadpaal gaat laden). Deze functie beschermt u tegen overbelasting van uw energienetwerk door het verbruik van de laadpaal af te stemmen op de capaciteit ervan. Simpel gezegd: als u veel stroom gebruikt in huis, zorgt Dynamic Load Balancing ervoor dat uw laadpaal minder stroom verbruikt. Het opladen van de auto wordt dan vertraagd of zelfs stopgezet. Staat er bijna geen apparaat aan (zoals ’s nachts)? Dan kan uw laadpaal meer stroom verbruiken en laadt de auto sneller op.

 

3 Hoe snel kun je laden?

Drie fase laden kan zowel zorgen voor het 3x sneller laden van elektrische auto’s als het voorkomen van onbalans op het stroomnet. De laadsnelheid hangt af van het laadvermogen en energieverbruik van een auto. De snelheid van laden. Om te beginnen: wat wordt hiermee precies bedoeld? De laadsnelheid wordt aangeduid in kWh, ofwel Kilowattuur. Laden met 32A (via één kabel-ader, ofwel via 1 fase) betekent laden met 7,4 kWh. Laden met 16A duurt twee keer zo lang en betekent laden met 3,7 kWh. Kan de auto 3-fasig laden met 32A? Dan gaat dit drie keer zo snel dan 1-fasig 32A laden: 22,2 kWh (3 x 7,4).

4 Betrouwbaarheid:

Laadpalen staan doorgaans buiten en communiceren de hele dag met mensen en auto’s. Om het maximale uit je laadpalen te halen, moet je rekening houden met de robuustheid en levensduur van het merk dat je installeert.

5 Erkend installateur

U krijgt persoonlijk advies, dat goed afgestemd is op uw situatie en wensen. Samen met u brengen we in kaart welke functies uw laadstation moet hebben, door te inventariseren hoe u deze gaat gebruiken.

Onze installateurs zijn opgeleid en gecertificeerd om op professionele wijze laadstations te installeren en op te leveren. Bij ons geniet u niet alleen van een deskundige installatie, maar ook van deskundig advies.