Twin

Een dubbel oplaadcontact met geavanceerde slimme functie ontwikkeld voor stedelijke omgevingen

De Twin is ontworpen voor stedelijke omgevingen met een hoog volume en is geschikt voor iedere semi-openbare of openbare ruimte met een krachtstroomtoevoer. Hij biedt twee oplaadcontacten achter elkaar in een vandaalbestendige pilaar met schuine bovenkant zodat er geen afval op de lader kan blijven liggen. De pilaar kan indien nodig van een merknaam worden voorzien. De lader integreert een RFID-lezer en MID-lezer voor financiële afwikkeling. De gebruikersinterface is taalarm met gebruikersinstructies in icoonvorm en LED-laadindicatielampen. Internetverbinding via GPRS/ethernet met gegevens beschikbaar via vrij gekozen managementsystemen van derden.

 

Specificaties

  • Laadvermogen van 11 kW of 22 kW per stopcontact
  • Voorzien van twee stopcontacten
  • Aanmelden met laadpassen
  • Inzicht in laadgegevens en automatisch verrekenen van stroom mogelijk
  • Vier duidelijke kleuren LEDs met iconen voor de laadstatus
  • Taalonafhankelijk: bedieningspaneel met figuren
  • Biedt ruimte voor een volledige huis aansluitkast of een verkleind aansluitpunt
  • Voldoet aan alle relevante normen en heeft alle veiligheidscomponenten aan boord
  • Europese A-kwaliteit: een solide en hoogwaardig product
Twin
Twin-auto

Geavanceerde slimme functie

Toonaangevende slimme functies. Ondersteunt meerdere gebruikersprofielen, prijshiërarchieën, en afwikkelingen van financiële transacties. Het laadpunt kan ook communiceren met en reageren op andere slimme technologieën en oplossingen met gedeelde standaarden en open protocollen.

Gemaakt om te doorstaan

Alle producten zijn ontworpen om robuust, veilig en betrouwbaar te zijn. Ze zijn gebouwd in de Nederlandse Alfen-fabriek gebruikmakend van hoogwaardige componenten en worden rigoureus getest en onafhankelijk gecertificeerd. Ieder model wordt standaard geleverd met garantie en een optioneel dienstenpakket met service level agreement.

Interface voor elke taal

Voor een ultiem gebruiksgemak is de Twin voorzien van icoon instructries en een laadindicatielamp om de gebruiker door het laadproces te begeleiden.

 

Selecteer en wissel van managementsysteem

Kan worden gebruikt met Alfen’s eigen mangamentsysteem of worden geïntegreerd met ieder OCPP-conform backoffice voor registratie van energieverbruik, transactiegeschiedenis en toegang op afstand voor diagnostiek en upgrades.

Ontworpen voor integratie

Alle Alfen-laadstations zijn ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren terwijl de netaansluiting gewaarborgd blijft. Dit maakt ze uitermate geschikt voor integratie en interoperabiliteit met zelf-opgewekte hernieuwbare energie, energieopslag en flexibele energietarieven.

Alfen slim laadnetwerk

Netwerk met tot 100 Alfen oplaadpunten met enkele laadcontacten of 50 oplaadpunten met dubbele laadcontacten op één locatie. Verdeel het laden continue over alle ladende voertuigen om de oplaadsnelheden te maximaliseren binnen de beschikbare lokale netcapaciteit. Bevat ook de optie om laadprioriteiten op maat in te stellen.

Twin-profile

Downloads

Leaflet

2.14 MB

Handleiding

6.47 MB