Vogelweringborstel

Wilt u zonnepanelen aanschaffen en vraagt u zich af hoe te voorkomen dat er toch vogels nestjes gaan bouwen onder uw zonnepanelen installatie?

Zo blijft u uit de nesten: Vogelweringborstel, geen vogels onder uw zonnepanelen en onder de dakpannen.

Vogelweringborstel

Waarom zonnepanelen afschermen voor vogels?

Kans op brand en viezigheid van nestmateriaal

Kans op brand

 

Het nestmateriaal is brandbaar. Daarnaast zitten de vogels voortdurend aan/bij de elektronica en de bekabeling. De uitwerpselen zijn zuurhoudend en kunnen de bekabeling ook op termijn aantasten. Er is dan niet zoveel meer nodig om brand te doen ontstaan.

Viezigheid van nestmateriaal en vogelpoep op de panelen en daken

Het nestmateriaal bestaat voornamelijk uit takjes. Zowel bij het transport als ook in het nest kunnen deze krassen veroorzaken in de folie. Hierdoor wordt niet alleen het paneel onherstelbaar beschadigd, maar kan er ook storing in de rest van het systeem ontstaan. Dit verlaagt/minimaliseert het rendement en het is de vraag wanneer u dit door heeft. Dit staat dan nog los van de herstelkosten.

Geen geluidsoverlast meer van vogels tussen het dak en het zonnepaneel

Vogels onder de zonnepanelen zijn een bron van overlast. Niet alleen overal vogelpoep en geuroverlast maar ook het geluidsoverlast. Denk aan continue geritsel op het pannendak, gekraai en geschreeuw van de kuikens.

Verminderde stroomopbrengst, beperkte ventilatie onder het paneel door de nestjes

De vogelnesten (takken en nestmateriaal ) bemoeilijken de natuurlijke ventilatie aanzienlijk en de opbrengst van de panelen kan hierdoor verminderen. Los van productieverlies heeft u ook minder kans op gevaarlijke situatie. Vogels kunnen vast komen te zitten achter de kabels wat een risico is dat ze los komen te zitten.

Geen geluidsoverlast en verminderde stroomopbrengst
Vogelweringborstel als oplossing

De oplossing

Het moge duidelijk zijn dat zonnepanelen en vogels een onwenselijke en zelfs gevaarlijke combinatie zijn op uw dak. Wij vinden het dan ook onze plicht als installateur om u hier goed over in te lichten. Het is zelfs zo belangrijk dat het opgenomen is in de NEN-1010.

Het tegelijkertijd aanbrengen van “vogelweringborstel” met de installatie van uw zonnepanelen is niet alleen goedkoper, maar biedt u meteen de zekerheid dat er geen vogels onder uw panelen gaan nestelen. Daarom adviseren wij direct bij installatie van uw nieuwe panelen dit meteen aan te laten brengen.

Onze oplossing is een makkelijk toepasbare manier om te voorkomen dat vogels gaan nesten onder uw zonnepanelen. Het is begrijpelijk dat vogels graag een droge, beschutte plek willen om een nest te bouwen. Laat uw zonne-energie installatie in de nestperiode daar volledig aan voldoen – en het is er nog lekker warm ook. De combinatie vogels en zonnepanelen is gewoon onwenselijk voor zowel vogel, mens als installatie – en nog gevaarlijk ook.