Zonnepanelen

Door de stijgende energie prijzen betaalt u in 2021 veel meer dan dat u voorheen heeft gedaan voor de energie kosten.
Hierdoor maken steeds meer mensen de overstap naar zonnepanelen. Door uw eigen energie op te wekken bent u minder afhankelijk van energieleveranciers en van de veranderende energie prijzen.

Wij snappen dat u als consument door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij een checklist samengesteld waarin stapsgewijs wordt toegelicht waar u op moet letten bij het maken van een keuze.

Onze Zonnepanelen

Piek Energie kiest bewust voor Europese Fabricaten met aantoonbare kwaliteitsgaranties

Wat in 1993 werd geboren als visie van drie pioniers op het gebied van zonne-energie is vandaag de dag de toonaangevende Duitse fabrikant van zonne-energiesystemen. Solarwatt is Europees marktleider in glas-glas zonnepanelen en één van ‘s werelds grootste leveranciers van elektriciteitsopslag. Solarwatt staat voor Duitse kwaliteit: zonne-energiesystemen die topprestaties leveren.  
BAUER Solar streeft naar de hoogste normen en standaarden en gebruikt alleen hoogwaardige materialen om hun zonnepanelen te produceren. Dit zorgt voor een lange levensduur en een optimaal rendement. BAUER Solar maakt gebruik van bifaciale technologie in haar zonnepanelen, waardoor deze aan beide zijden zonlicht kunnen opvangen en omzetten in energie. Dit leidt tot een hogere opbrengst tot wel 30%

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit. Het is niet eens noodzakelijk dat de zon continu schijnt. Zodra er licht op een paneel valt ontstaat er een elektrische spanning die wordt opgevangen en naar de omvormer wordt gestuurd. Vanaf dat moment is de energie bruikbaar.

Altijd zon nodig?

Ook in een land als Nederland bieden zonnepanelen uitkomst. Bij bewolking is er nog voldoende licht om energie op
te wekken. Nederland kende in de afgelopen jaren maar liefst 1.800 zonuren en is daarom ook geschikt voor panelen.
Het is zelfs een zeer rendabele investering om in zonnepanelen te investeren.

Er zijn omvormers die aangesloten kunnen worden op een batterij, waardoor energie opgeslagen kan worden voor
momenten dat er geen of minder zonnelicht is. U blijft met zonnepanelen ook aangesloten op het elektriciteitsnet. Zo
kunt u overtallige energie teruggeven aan het net. Hier krijgt u vaak nog een uitstekende vergoeding voor.

Bovendien blijft u altijd de beschikking houden over elektriciteit, ook al produceert u zelf even niets. Dat is wel een
prettig en vertrouwd gevoel. U heeft altijd de beschikking over stroom en komt nooit zonder te zitten.

 

100 % duurzaam

Doordat alleen de zon wordt gebruikt voor de opwekking van elektriciteit is dit een vorm van duurzame energieproductie. Het past uitstekend binnen de trend om over te stappen op duurzame energiebronnen en het is ook nog goed voor uw portemonnee.

Naast mogelijke subsidies en renteloze leningen kunt u vaak ook aanspraak maken op BTW teruggave. Laat u daarom goed informeren over alle mogelijkheden.

Vele keuzes in zonnepanelen

Door het enorm diverse aanbod is het vaak lastig om een keuze te maken. De markt is immers overspoeld met allerlei soorten en maten van uiteenlopende kwaliteit. De opbrengst van zonnepanelen varieert daarom ook aanzienlijk, wat weer invloed heeft in het aantal zonnepanelen dat u nodig hebt.

Wij maken het u graag gemakkelijk en hebben uit het enorme aanbod een selectie gemaakt van de beste zonnepanelen van hoge kwaliteit. Bij onze keuze hebben we de volgende punten mee laten wegen:

Hoog rendement
Prijs-kwaliteitverhouding
Lange levensduur
Dekkingsgarantie
Montagegemak

Meest voordelige zonnepanelen

Aan de hand van onze criteria zijn wij een samenwerking aangegaan met slechts een select aantal merken. Zo bouwen
wij uitgebreide kennis op over de door ons geselecteerde merken. Bovendien profiteert u maximaal van uw panelen
door de voordelige prijs die wij hebben kunnen bedingen.

Alle soorten beschikken over hun eigen specifieke eigenschappen. Ook uw eigen situatie heeft invloed op hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. Graag kijken wij samen met u naar welke soort het beste bij u past.